Інформація Районного Штабу НС 15 квітня

Станом на 11.00 год. 15 квітня 2020 року епідеміологічна ситуація в районі залишається стабільною, на рівні минулої доби - 23(двадцять три) лабораторно підтверджених випадки. Випадки захворювань зареєстровані в населених пунктах: місто Бучач (3);село Під замочок (1), село Космирин (16), село Стінка(3).

Штабом НС прийнято рішення:

- сформувати 4 (чотири) пересувні групи з числа дільничних інспекторів, працівників медичних установ та волонтерів для патрулювання 15-17 квітня 2020 року населених пунктів району та фіксування порушення правил карантину, а також інформування населення про заходи безпеки щодо запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19;
- залучити для здійснення патрулювання автотранспорт КНП «Центр первинної медико- санітарної допомоги» Бучацької районної ради та Бучацького відділення поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській.

В медичних закладах району:

Комунальне некомерційне підприємство «Бучацька центральна районна лікарня» Бучацької районної ради:
- за результатами досліджень методом ПЛР -діагностики підтверджено негативний результат у пацієнта з с Космирин з підозрою на інфікування, який перебуває в інфекційному відділені закладу.

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико- санітарної допомоги» Бучацької районної ради:
- 15 квітня закладом направлено 3 зразки біоматеріалу для діагностики ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

- щоденно функціонує виїзна медична група з числа працівників установи для спостереження за контактними особами, виявлення хворих з ознаками респіраторного захворювання та надання медичної допомоги жителям сіл Стінка та Космирин.

Бучацьке відділення поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській:
- працює 2 карантинних пости;
- продовжується об’їзд території населених пунктів південної зони району автомобілем із гучномовними пристроями.
Районний відділу Управління ДСНС України в Тернопільській області:
- планова обробка вуличної території в місті Бучач біля приміщень лікувальних закладів, продуктових магазинів, аптек, банків, вуличних банкоматів, державних установ тротуарних доріжок .

Додатково інформуємо: аптеку, яка функціонує в селі Стінка 14 квітня забезпечено масками, дезинфікуючими засобами.

Залишайтеся вдома, здоров’я Вам і Вашим рідним!