«Копачів» передано в руки поліції

Як повідомляють в ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», «Сила людей», які разом з УЗЕ та УСБУ в Тернопільській області, 15 травня 2017 р., після пасмурної погоди, коли виглянуло сонечко, мали нестримне здорове бажання прогулятися біля берегів річки Стрипа та у мальовничому лісі, що розташовані поблизу с. Рукомиш, Бучацького р-н.
Гуляючи по чудових мальовничих куточках рідної області, ми розглядали та милувалися казковою природою рідного краю. Аж тут випадково натрапили на велетенські гори каменю, який був поскладаний у рівненькі куби, кількість вимірюється у сотнях кубічних метрів. Придивившись уважно, яке було здивування у хлопців, адже вони розуміють, що це все робота не казкових персонажів чи гномиків, а це все зроблено звичайними людьми, українцями за паспортами. І тут хлопці випадково зустріли цих українців за паспортами, хлопці у нас виховані, міцні, дружні і люблять Україну, і звичайно спитали цих майстрів-каменю: - а скажіть будь-ласка чи це не ви так понищили природу та накололи сотні кубів каменю, який належить українському народу. І тут майстри-каменю завстидалися і кажуть: -так це ми, хотіли продати надра українського народу та збагатитися, але ми більше не будемо. Правда декілька з цих горе майстрів-каменю не усвідомили і швиденько поплили через річку брасом, напевне мають розряд по плаванню, потрібно голові Бучацької р-н адміністрації будувати басейн, буде кому тренуватися. Саме цікаво, підозрюємо, що голова селищної ради с. Рукомиш, с. Заривинці, голова Бучацької РДА, поліція і інші органи влади, не знали що там розрядники-плавці, добувають незаконно камінь. Напевне вони думали, що ці усі розриті території - це природний ландшафт або казкові ельфи добувають камінь для своїх потреб.
 
PS: Під час прогулянки задокументовано три незаконних кар'єри, порушників передали в руки поліції, добутий камінь поліція вивозить на арешт майданчик. За даними фактами внесені відомості в ЄРДЕР за ст. 240 КК України.