Чергова користувачка сайту-оголошень втратила кошти

Чергова користувачка сайту-оголошень втратила коштиОстаннім часом все більше краян продовжують потерпати від рук телефонних аферистів. Користувачі сайтів самі того не розуміючи допомагають аферистам спустошувати свої кишені.

У четвер, 28 грудня, до Бучацького відділення поліції звернулась жителька села Бариш. Жінка повідомила, що втратила чималу суму.

За словами заявниці, вона розмістила оголошення на інтернет-сайті «ОЛХ» про продаж сількогосподарської продукції. Згодом до неї зателефонував невідомий та представився працівником одного товариства. Чоловік повідомив, що його зацікавив товар та попросив реквізити рахунку. У ході розмови жінка не зрозуміла, що розповіла пройдисвітові конфіденційну інформацію, за допомогою якої аферист зняв готівку в сумі 5539 гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Поліцейські вкотре звертаються до мешканців Тернопілля, аби ті не забували про заходи безпеки. Адже саме потерпілі своїми діями допомагають пройдисвітам без труднощів спустошувати рахунки.

Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Розкрити такий вид злочинів, надзвичайно важко. Якщо ж зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області