В Бучачі спільно молилися за мир в Україні

Спільна молитва за перемогу України над агресором та встановлення справедливого миру об’єднала представників різних конфесій Бучацького району.
Молитва відбулася 2 квітня 2017 р. на чортківському роздоріжжі біля фігури Ісуса Христа. Участь в даному дійстві прийняли священнослужителі практично усіх конфесій, парафіяни, громадські та політичні організації, працівники державних органів виконавчої влади та самоврядування району.
Священнослужителі у спільній молитві занесли молитви до Господа Бога з проханням припинити агресію та зупинити вбивство вірних синів українського народу, не залишати вдовами й сиротами тисячі жінок та дітей.
Після спільної молитви до присутніх звернувся голова Бучацької районної організації спілки учасників АТО Володимир Криськів. Зокрема він зазначив: «Сьгодні в нас важлива подія, бо ми прийшли сюди помолитись за мир і спокій нашої держави. Ми потребуємо цього, щоб у нас було синє небо, мир та злагода «. Голова Бучацької районної організації спілки учасників АТО згадав про земляків, героїв, які були на Майдані та віддали життя за Україну - це Ігор Костенко та Василь Мойсей, своїх побратимів, які не повернулися з війни — це Руслан Степула та Ігор Римар. Він також згадав дівчат добровольців, Федоришин Хрестину із Золотого Потоку та Луців Світлану із Трибухівців, які пішли захищати нашу країну. Окрім того, подякував місцевим підприємцям та волонтерам, які і сьогодні допомагають бійцям АТО. «Ми на цій землі народились, ми на цій землі виросли, ми за цю землю боролися, і ця земля називається Україна», - такими словами завершив свій виступ учасник АТО.
Недільний день біля фігури Ісуса був сповнений щирого сподівання, що молитва приведе нас, українців до бажаного – припинення бойових дій та миру на українській землі. Завдяки щирій молитві, яка лунала з уст священнослужителів усіх конфесій району ми переконані, що Україна вистоїть перед натиском агресора та переможе.
Завершився захід спільним виконанням Молитви за Україну «Боже, Великий, Єдиний, нам Україну храни…».
За матеріалами Бучацької РДА