Високі досягнення юних спортсменів Бучаччини

Нещодавно у Скадовську відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років. У змаганнях взяли участь десятки спортсменів з усієї України. Серед них – бучачанин Роман Гудз.

Хлопець змагався у ваговій категорії 94 кг. Його результат: ривок - 135 кг, поштовх - 175 кг (в сумі 310 кг), що на 5 кг більше нормативу майстра спорту України. Тренери Ярослав Козюпа та Ігор Павликівський дуже пишаються досягненням свого вихованця. Це вперше в історії Бучацької спортивної школи, відділу освіти, молоді та спорту 17-річний юнак зумів виконати норматив майстра спорту. До такого високого результату Роман йшов чотири роки. Юнак неодноразово брав участь в чемпіонаті області, п’ять разів був абсолютним чемпіоном Тернопільщини, займав призові місця на всеукраїнських змаганнях, є членом збірної України серед школярів. Отримує з районного бюджету іменну стипендію та інші матеріальні допомоги.

Також у Скадовську відбулися Всеукраїнські змагання першості ВФСТ «Колос» АПК України з важкої атлетики під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». У складі тернопільської команди у них взяв участь наш земляк Ігор Півторак, який цього року закінчив 8 клас. Він змагався у ваговій категорії 56 кг. Його результат: ривок - 57 кг, поштовх – 75 кг (в сумі 132 кг). Хлопець виконав другий дорослий розряд та посів шосте місце в загальному заліку серед 21 учасника у своїй віковій групі, будучи на рік молодшим від інших учасників.

Бучаччину на чемпіонаті України з легкої атлетики, що відбувся у Кропивницькому, представляв Андрій Пиж (тренер Іван Чуба). Хлопець розповів, що у подібних змаганнях брав участь вперше. Цим видом спорту займається лише рік. Але вже демонструє непогані результати. Так, на чемпіонаті виконав перший дорослий розряд. Штовхнувши ядро на 15,93 метра, посів сьоме місце у загальному заліку. Зараз юнак готується до чемпіонату області, який відбуватиметься у вересні в Тернополі.

За матеріалами Бучацької РДА