АНОНС газети ” НОВА ДОБА “ за 11 квітня 2008 року

  • Аварії. КамАЗ в’їхав у будинок. За iнформацiєю заступника начальника вiддiлу, начальника СДПЧ-9 Бучацького РВ ГУ МНС України в Тернопiльськiй областi Iгоря Михайлюка, у вiвторок о 14.30 в Бучачi на вул. Галицькiй, 108 сталась ДТП.

  • Листи  з  коментарями. Автобусну зупинку у Цвiтовi вiдновлять цього року, Районнiй освiтi потрiбно ще п’ять шкiльних автобусiв, у Сокiльцi демонтували аварiйну  радiолiнiю

  • Репортер з’ясовує. Скiльки коштує оранка городу. Iз потеплiнням  розпочинаються веснянi роботи не лише у господарствах, а й на городах i присадибних дiлянках громадян. Проте механiзований обробiток землi сьогоднi обходиться недешево. Скажiмо, за оранку чи культивацiю власники тракторiв правлять цiну 6-7 грн. за сотку. Цю болючу тему люди порушують зокрема пiд час виїзних днiв прийому громадян за мiсцем їх проживання головою райдержадмiнiстрацiї.

  •  ЯКА  ЗАРПЛАТА  у  наших  міністрів? Середня зарплата по Україні становить півтори тисячі  гривень. Середня зарплата міністра в 10 разів більша. Про це повідомляє газета «Дело».  На відміну від середньостатистичного громадянина, більшість міністрів давно не турбують квартирне питання, наявність машини і заощаджень.

  • Статистика  знає  все. Витрати держави на Президента, Верховну Раду i Кабiнет Мiнiстрiв

  • Наради голови РДА. Минулого тижня вiдбулося чотири наради голови райдержадмiнiстрацiї Тараса Тимофiйовича Пастуха iз сiльськими головами - у Старих Петликiвцях, Язловцi, Золотому Потоцi i Бучачi.

  • Погляд. Ціни зростають у всьому світі й тягнуть нас за собою. В Європі, в США, в Китаї інфляція   б’є рекорди. В перспективі Україна зможе на цьому заробити. Світова економіка вступила у нову епоху надвисоких цін на нафту та харчі. В Україні, яка є часткою світової економіки, відбуваються ті ж процеси. 

  • Нові пенсії. Увага: щомісячна адресна допомога. Чергові зміни розміру пенсій відбулися з 1 квітня цього року відповідно до Постанови №265 від 26. 03. 2008 р., за якою встановлюється щомісячна адресна допомога громадянам, що одержують пенсію по інвалідності, в разі втрати годувальника, соціальні, внаслідок трудкаліцтва та за віком при неповному стажі.
  • Зелена. Дорога Хресна - мук дорога... Хрестопоклонна недiля - особливо урочиста. Ми вже пройшли три тижнi великопосної мандрiвки. Можливо, трi-шки втомилися, вiдчуваємо, що потребуємо пiдтримки. Найкращою допомогою є для нас животворящий Господнiй Хрест. «Соколята» 3 i 4 класів Зеленської школи вирiшили вiдтворити Хресну дорогу з розважаннями у церквi. Зiбралось багато односельчан. Зовсiм маленькi учнi, але їм це виявилось пiд  силу. З роллю ведучих  чудово впорались Iгор Бойко та Олег Єднак.
  • Урочистості. З нагоди ювілею «Просвіти» у  районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди 100-річчя  бучацької «Просвіти».
  • Ю.Чижмарь пропонує вузам взяти пiд опiку сирiт. Пiд час зустрiчi з ректорами вузiв Тернопiльщини голова облдержадмiнiстрацiї Юрiй Чижмарь звернув увагу на необхiднiсть запровадження дiєвого механiзму опiки над дiтьми-сиротами, якi, закiнчивши загальноосвiтнi навчальнi заклади, планують продовжити навчання у вищих.
  • Кримiнальна хронiка. Крадіжки. Пограбовано заклад культури. Минулого тижня стало вiдомо, що у Пилявi обiкрали будинок культури. Заклад дiє вже майже два десятки рокiв i ще не зазнавав такої наруги. Загалом для спокiйної у кримiнальному сенсi Пилявi цей   випадок - надзвичайна подiя. Детальнiше про все запитуємо у сiльського голови Богдана Сеника.
  • Екологія. С п р а г а, або чи нап’ються колись земляни прісної води? З огляду на глобальнi проблеми, пов’язанi iз забрудненням та дефiцитом води, ще в 1992 роцi Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято рiшення про проведення щорiчного Всесвiтнього дня води, який людство нещодавно вiдзначило уже вшiстнадцяте.На Бучаччинi п’ять тисяч криниць.
  • Легалізація робочих місць. Хто ухиляється від реєстрації? Одним із факторів стабілізації ринку праці, виконання програми зайнятості     населення стосовно створення нових робочих місць та захищеності найманих працівників є легалізація робо-чих місць. Однак ряд суб’єктів підприємницької діяльності ухиляється від реєстрації трудових договорів з найманими особами. Тому згідно з дорученням голови РДА в районі діють робочі групи з обстеження суб’єктів підприємницької діяльності щодо легалізації робочих місць.
  • Техогляд. До уваги власникiв автотранспортних засобiв. У 2008 роцi державному технiчному огляду пiдлягають автотранспортнi засоби парних рокiв випуску. Техогляд проводиться в м. Бучачi по вул. С. Бандери, 10 (на територiї ВАТ «Бучацьке АТП-16139»), а перевiрка технiчного стану автомобiлiв здiйснюється на СТО «Крок ЛТД» (м. Бучач, вул. Б. Хмельницького, 10) i СТО «Овен» (м. Бучач, вул. Галицька, 184).