Анонс газети «Нова доба» за 11 липня 2008 р.

 

Традиції відроджуються.* Купальське свято у Губині цвіло вишивками,вінками на дністровських водах,красувалось Мареною з Купайлом * Урожай - 2008. Є гарна новина. Протягом п’яти років планується вивести Бучацький цукровий завод на рівень європейських показників. * НОБЕЛІВСЬКИЙ ЛАУРЕАТ З БУЧАЧА. 17 липня виповнюється 120 років від дня народження класика європейської літератури, нобелівського лауреата за 1966 рік, уродженця м. Бучача Шмуеля Йосефа Агнона (Чачкеса). * Хто, кому і скільки має платити аліментів. * ЗВЕРНЕННЯ. БУДЬТЕ МИЛОСЕРДНИМИ. Пожертвуйте хто скільки може на лікування Олега Васильовича Монастирського. * 15 липня відзначатиме 70 - річний ювілей Андрій Миколайович Мукан. * У тенетах СНІДу.

 

  • Традиції відроджуються. Купальське свято у Губині цвіло вишивками,вінками на дністровських водах,красувалось Мареною з Купайлом.Кожен міг перестрибнути через багаття й знайти своє щастя. 6 липня. Запізніле пообіддя.Береги Дністра у Губині.Намети, авто, велелюддя-Бучаччина вперше організовано святкує Івана Купала.Як годиться, з магічною обрядовістю-піснями,забавами,вінками на воді,багаттям до неба,русалками, Мареною і ще ніколи не знайденим цвітом папороті…
  • Урожай- 2008. У районі почалися жнива-інформація від Галини Логуш,головного агронома управління агропромислового розвитку РДА.
  • Є гарна новина. Протягом п’яти років планується вивести Бучацький цукровий завод на рівень європейських показників за затратами енергоносіїв, якістю цукру і навіть за зовнішнім виглядом.Розмова з директором ТзОВ «Бучач-цукор» С.Р.Колодієм.
  • НОБЕЛІВСЬКИЙ ЛАУРЕАТ З БУЧАЧА. Цьогоріч календарі України та Ізраїлю поєднані такою датою: 17 липня виповнюється 120 років від дня народження класика європейської літератури, нобелівського лауреата за 1966 рік, уродженця м. Бучача Шмуеля Йосефа Агнона (Чачкеса). 17 липня у Бучачі відбудуться урочистості з нагоди ювілею.
  • Хто, кому і скільки має платити аліментів. Якщо близькі колись люди стають чужими і фактично розпадається сім’я,часто-густо постає питання про аліменти.Хто має на них право,до якого часу і в якій сумі вони сплачуються, як змусити їх платити? Відповідь дає ведуча постійної рубрики в «НД» «Юридичні консультації» адвокат Ольга Сверлик.
  • ЗВЕРНЕННЯ. БУДЬТЕ МИЛОСЕРДНИМИ.Шановні краяни! Бучацька районна організація Товариства Червоного Хреста України звертається до вас з проханням пожертвувати хто скільки може на лікування Олега Васильовича Монастирського (1980 р.н.). Гроші готівкою можна приносити в районну організацію Товариства Червоного Хреста, яка знаходиться у Бучачі  по вул. Галицькій, 105, або переказати на такий рахунок:АКБ «Укрсоцбанк» м. Тернопіль,МФО 338017, код 02940339, р/р 2600930011400. На лікування Монастирського Олега.
  • Особистості. ЮВІЛЕЙ.  Андрій Мукан: « За радянських часів, який би врожай не вродив, з колгоспів вигрібали усе під мітлу, а потім через день викликали у райком і вимагали молока та м’яса.” 15 липня відзначатиме 70-річний ювілей знана в районі людина, заслужений працівник сільського господарства України Андрій Миколайович Мукан. Усе його життя пов’язане з роботою на різних керівних посадах в аграрному секторі. Зокрема, більше вісімнадцяти років він працював головою колгоспу і був першим начальником районного управління сільського господарства за часів незалежної України.
  • У тенетах СНІДу. Ярослав Андрусенко, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Бучацької ЦКРЛ, про те, як запобігти переданню ВІЛ від матері до дитини.