Анонс газети «Нова доба» 25,07,08

Голубий вогник запалав у Киданові. * У Тернополі Юлія Тимошенко не говорила про політику, а вирішувала проблеми області.  *Кому підвищили пенсію?   Про підвищення пенсій розповідає заступник начальника управління Пенсійного фонду-начальник відділу призначення пенсій Марія Дудар. *  Допоможіть дитині вирости у любові і повазі. Нині у районі є дві сім’ї – кандидати на усиновлення дітей. Дитиною Катерина Пиндиківська воювала з «рубашниками», в молоді роки сама ставила на ноги дітей, а в зрілому віці допомагала УГКЦ вийти з підпілля… *

  • Голубий вогникзапалав у Киданові. Газифікацію району завершено!Свято голубого вогника, яке відбулось минулої неділі у с. Киданів, засвідчило завершення газифікації всієї Бучаччини.В області район став п’ятим повністю газифікованим.

  • У Тернополі Юлія Тимошенко не говорила про політику, а вирішувала проблеми області. Минулого тижня Прем’єр - міністр Юлія Тимошенко побувала в Тернополі. У четвер зранку біля ВАТ «Текстерно» її зустріли жителі обласного центру, в основному працівники цього підприємства. Кожен мав нагоду звернутися до Глави уряду за допомогою у вирішенні тієї чи іншої проблеми. Головна з них - приватизація гуртожитків, яку ще належать колишньому бавовняному комбінату.  Відтак урядова делегація ознайомилася з діяльністю виробничого об’єднання. Прем’єр поспілкувалася з представниками трудового колективу і провела нараду щодо стану справ та перспектив розвитку легкої промисловості. У ній взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь, голова облради Михайло Миколенко, керівники текстильних, швейних, взуттєвих та ін. підприємств України. Було організовано й пресконференцію для журналістів.

  • Кому підвищили пенсію?   Відповідно до постанови Кабміну в Україні проводиться перерахунок пенсій. Раніше їх мінімальний розмір становив 482 грн., а з 1 липня - 544грн. Про підвищення пенсій розповідає заступник начальника управління Пенсійного фонду-начальник відділу призначення пенсій Марія Дудар. 

  • Допоможіть дитині вирости у любові і повазі. Нині у районі є дві сім’ї – кандидати на усиновлення дітей. Вони стоять на обліку у службі в справах дітей, яка  сприяє у підборі дітвори для усиновлення,готує пакет необхідних документів для цієї процедури і батьків до важливого кроку у житті.

  • Як відзначатимемо 1020-річчя хрещення Київської Русі. На виконання Указу Президента України Віктора Ющенка  №256/2008 від 24 березня 2008 року»Про відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі» прийнято відповідне розпорядження голови райдержадміністрації, згідно з яким 22 липня відбулася зустріч голови РДА Т.Пастуха з керівниками всіх традиційних християнських конфесій, що діють на території району.

  • Дитиною Катерина Пиндиківська воювала з «рубашниками», в молоді роки сама ставила на ноги дітей, а в зрілому віці допомагала УГКЦ вийти з підпілля… Кожному з нас долею визначено свій шлях. У когось він гладенький і рівний,у когось - час від часу робить круті повороти і підкидає усілякі несподіванки. Та є люди, яким ще з дитинства доводиться тяжкою працею розчищати життєву дорогу,падати і вставати, відбиватися від нових знегод, помилятися,але вперто йти далі. Хтось може ними захоплюватися,хтось навіть осуджувати. Тільки ось з байдужістю слухати їхні розповіді про пережите неможливо. Годі й уявити себе на їхньому місці. До таких людей належить бучачанка Катерина Михайлівна  Пиндиківська. Вона була і залишається активною - завжди в гущі подій. І поважний вік - не перешкода, Якщо людина щиро вболіває за свою державу, Церкву, цікавиться минулим і сьогоденням. Її життєвий шлях - то школа виживання. Інакше не скажеш: в дитинстві разом з батьками і односельцями воювала з «рубашниками»; в молоді роки безнадійного чоловічого плеча боролася за своє «місце під сонцем» - будувала дім, ставила на ноги дітей; у зрілому віці усе робила для того, аби переслідувана УГКЦ вийшла з підпілля…