Анонс газети «Нова доба» за 6 лютого 2009 р.

Як  не  запiзнюватися  на  роботу  i  не  втiкати  ранiше, або чому дитсадки працюють до 17.00?* Весну   відчуємо  на  початку  квітня. * Валентина  Колодницька i  «Свобода  на  Iнтерi». * Країна  знову  сподівається  на  аграріїв. * За  що  ми  любимо  Бандеру. Головний приз вiд «Нової доби» поїхав у Лiщанцi. * Розмiрiв  пенсiйних  внескiв  не  змінено. * Василь  Бабала  винайшов  технологію  відновлення   дзвонів. * На штрафах можна заробити, або Чому автостанцiя без зупинки. * Безглуздiсть  фальшивої  «вистави», або  чи  потрiбнi  померлим  нашi  вiнки? «Мiлiцiя  очима  дiтей». * Патріарх Філарет: «За радянських часів не було жодного священика, який би не мав бесіди з органами безпеки». * Посiвний  календар  на  2009  рiк. Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба» *

Як  не  запiзнюватися  на  роботу  i  не  втiкати  ранiше, або чому дитсадки працюють до 17.00? Мiськi дитячi садочки нинi працюють з 8-ої до 17-ої год. I у багатьох пiдприємствах, установах та органiзацiях Бучача теж такий розпорядок дня. Вiдтак виникає проблема - зранку, вiдвiвши дитину у дошкiльний заклад, батько чи мати змушенi запiзнюватися на роботу. А в кiнцi робочого дня треба або вiдпрошуватися, або, як частiше буває, йти без дозволу ранiше, аби встигнути забрати дитину додому. Зрозумiло, така ситуацiя повторюється кожен день i спричинює доволi великi незручностi - по-рiзному до цього ставляться керiвники. Але ж i роботою за нинiшнього складного стану в державi дорожать усi. То як бути?

Весну   відчуємо  на  початку  квітня/ 2009-ий буде теплим - річний прогноз погоди від народного синоптика Володимира Лиса із Луцька

Валентина  Колодницька i  «Свобода  на  Iнтерi». Нещодавно бучачанка Валентина Колодницька побувала в Києвi на вiдомiй передачi «Свобода» телеканалу «Iнтер». Ось що вона розповiла нашому кореспонденту.

Країна  знову  сподівається  на  аграріїв

За  що  ми  любимо  Бандеру. У Львовi побачила свiт брошура письменника отця Iгоря Царя з нагоди 100-лiття вiд дня народження великого сина України. Заробiтна  плата  штатних  працiвникiв за  2008  рік:

Головний приз вiд «Нової доби» поїхав у Лiщанцi

розмiрiв  пенсiйних  внескiв  не  змінено. Управлiння Пенсiйного фонду України в Бучацькому районi повiдомляє, що Зако-ном України «Про Держав-ний бюджет України на 2009 рiк» не змiнено розмiрiв пенсiйних внескiв. Як i в попередньому роцi, робото-давцi нараховують внески за ставкою 33,2 проц. та утри-мують їх з працiвникiв за ставкою 2 проц.

Щоб   подолати   корупцію.

Василь  Бабала  винайшов  технологію  відновлення   дзвонів. Майстер  за  роботу  грошей  не  Бере. Керівник Бучацького ливарного кооперативу ”Іскра”  Василь Бабала єдиний в Україні ремонтує давні церковні дзвони. Технологію винайшов сам. Роботи проводить за власний кошт. Недавно йому вдалося приварити 20-кілограмовий уламок металу до старовинного дзвону із села Романівка Теребовлянського району.

На штрафах можна заробити, або Чому автостанцiя без зупинки.

Безглуздiсть  фальшивої  «вистави»,

або  Чи  потрiбнi  померлим  нашi  вiнки?

... Хоча вiн i сам не здоровий, або Як медово-банковий масаж допомагає схуднути.  Цей юнак зовсiм не потребує спiвчуття. Вiн швидше викликає повагу. Бо попри свою недугу не опустив руки, не зневiрився, не нарiкає i не чекає допомоги нi вiд держави, нi вiд оточуючих. Вiн сам намагається допомагати хворим. Щодня прямує до фiзкабiнету неврологiчного вiддiлення районної лiкарнi. Тут вiн працює. Знайомтесь: Анатолiй Зарiвний. Бучачанин, 23 роки. Закiнчив спецшколу-iнтернат для слiпих дiтей у Львовi та приватний вищий навчальний заклад «Мiжнародний медичний коледж» за спецiальнiстю сестринська справа i здобув квалiфiкацiю медсестра та масажист.

«Мiлiцiя  очима  дiтей». У навчальних закладах району з iнiцiативи райвiддiлу мiлiцiї вiдбувся конкурс малюнкiв «Мiлiцiя очима дiтей».

Патріарх Філарет: «За радянських часів не було жодного священика, який би не мав бесіди з органами безпеки». 80-річчя відсвяткував Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет (у миру — Михайло Денисенко). Після літургії у Володимирському соборі слухав ”Ярослава Мудрого” в Національній опері.

Посiвний  календар  на  2009  рiк. На прохання читача «НД» Михайла Сиванича з Бучача друкуємо посiвний календар на 2009 рiк. Вiн допоможе вам обрати найсприятливiшi для висiвання насiння днi. Але пам’ятайте одне золоте правило: у днi, коли молодик чи повня, за 12 годин до їх настання та 12 годин пiсля, не рекомендовано нi сiяти, нi висаджувати рослини. Однак це не означає, що не можна нiчого робити у звичайнi днi, навiть якщо їх не зазначено в календарi. Адже на рiст i розвиток рослин впливають i мiсцевi погоднi умови, i готовнiсть грунту, i якiсть посiвного матерiалу, i навiть... ваш настрiй!

Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба»

ПРОДАЮ «Москвич-412» 1980 р.в., бiлого кольору, 1,5 ДI, в доброму станi. Цiна договiрна; VW Passat В-III, 1990 р.в., чорний металiк, 1,8, ц/з, е/п, е/люк, тит. диски, МР3, ABS, у вiдмiнному станi, 5 р. в Українi. Тел.: 4-37-71, 8-096-9408189, 8-096-9408188.

ЗДАЮ в оренду примi-щення площею 85 кв. м в центральнiй частинi м. Бучача. Тел.:  8-097-9681888, 8-097-9681868.

ЗАПРОШУЄМО до дольової участі у будів-ництві багатоквартирного житлового будинку в м. Бучачі на вул. Лісовій. Тел.: 8-067-2664106.

ПРОДАЮ автомобiль ВАЗ-2107 2002 р. в., колiр бiлий, нефарбований, КПП 5 ст., двигун 1500 куб. см, пробiг 80 тис. Виробництво Росiя. Тел.: 8-068-1896865.

Потрібний менеджер з адміністративної діяльності

Вимоги: чоловік, жінка 30-55 років; освіта вища; досвід адміністративної чи бухгалтерської роботи.

Тел.: 8-067-2166274, факс: 8 (044) 391-33-82.

                          ПОВІДОМЛЕННЯ

У зв’язку iз змiною тарифiв на мiжмiських внутрiшньообласних маршрутах з 6 лютого 2009 року вводяться новi тарифи на проїзд пасажирiв i перевезення багажу з розрахунку вартостi 1 км проїзду 18 коп. (без врахування ПДВ та страхового збору).

                            Є. ГУЦУЛ,

                           голова правлiння ВАТ «Бучацьке АТП-16139».