Анонс газети «Нова доба» за 6 березня 2008 р.

Сесiя мiськради прийняла рiшення назвати нову вулицю у Бучачi iм’ям Марiї Кизимович * За  пiвтора  року  в  Соколовi  наростили  поголiв’я  худоби  у  шiсть  разiв. * Вручили паспорти юним громадянам України.* Леся Горлицька знову лауреат.* Зоряна  Жирiвська   з  Бариша - переможниця  обласного  конкурсу. * Чи  отримали  Костільники  великі  гроші  із  бюджету? * Чому  акцiонерам   ВАТ  «Перспектива 1»  потрiбно  платити  ПДВ? * У  клубі  бучацьких  шахістів.* 28 лютого о 16 год. 26 хв. в с. Набережна виникла пожежа в житловому будинку. * Коли, скiльки, чого i як маємо споживати, аби бути здоровими, запитуємо у районного гастроентеролога, дiєтолога А. О. ВОЙНАРОВСЬКОЇ. * Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба» *

 

 

Євген  Сверстюк:  «Загублено  ключ  до  Шевченкової  творчостi».Доктор фiлософiї, головний редактор газети «Наша вiра», президент Українського Пен-клубу Євген Сверстюк дiлиться думками про велич i таїну Шевченкового слова.

Сесiя мiськради прийняла рiшення назвати нову вулицю у Бучачi iм’ям Марiї Кизимович .21 лютого виповнилося 100 рокiв вiд дня народження нашої землячки, союзянки, громадської i полiтичної дiячки, зв’язкової Романа Шухевича Марiї Кизимович.

До  центральних  органiв  влади  найчастiше звертаються  жителi  Космирина,  Стiнки,  Медведiвцiв,  Бучача. Минулої п’ятницi вiдбулося чергове засідання колегiї райдержадмiнiстрацiї, на якому розглянуто шiсть питань.

За  пiвтора  року  в  Соколовi  наростили  поголiв’я  худоби  у  шiсть  разiв. Україна сьогоднi вже може похвалитися новими технологiями i досягненнями в галузi рослинництва, а в тваринництвi на цьому шляху поки що робляться першi кроки. Прикладом новаторського пiдходу до вiдродження i розвитку ферм є зокрема ТзОВ «Бучачагрохлiбпром», на базi якого минулого тижня вiдбувся обласний семiнар за участю перших керiвникiв областi, спецiалiстiв-аграрникiв з усiх районiв Тернопiльщини.

Вручили паспорти юним громадянам України.  Подiя, що сталася минулого четверга, надовго запа-м’ятається старшокласникам Язловецької ЗОШ I-III ст. У цей день 34 учнi, яким виповнилося 16 рокiв, отримали путiвку в доросле життя. Паспорти громадянина України їм вручив в урочистiй обстановцi начальник сектору гро-мадянства, iммiграцiї i реєстрацiї фiзичних осiб рай-відділу міліції  Володимир Чайкiвський, котрий зачитав з цього приводу привiтання вiд Президента України Вiктора Ющенка i побажав юнакам та дiвчатам свiтлої долi, здiйснення мрiй.

Минулого  тижня  у  Тернополi  для  мiсцевих  журналiстiв  вiдбулася  прес-конференцiя  Голови  Верховної  Ради  України  Володимира  Литвина. Спокiйне спостереження за тими процесами, якi зараз вiдбуваються в Українi, та намагання лише примирити полiтикiв, свiдчать про певну слабкiсть, заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пiд час прес-конференцiї у Тернополi. А для того, щоб не допустити остаточного краху України, вiн запропонував усiм об’єднатися, органiзувавши «круглий стiл» за участю Президента України, Прем’єр-мiнiстра, Голови Верховної Ради та лiдера опозицiї. В iншому випадку при теперiшньому розвитку подiй Україна буде приречена на подiбний «круглий стiл» за участю мiжнародних посередникiв.

Леся Горлицька знову лауреат. 25-26 лютого в курортному мiстi Ворзелi Київської областiXXI Всеукраїнського фестивалю сучасної пiснi «Пiсенний вернiсаж-2009». проходив перший етап

Зоряна  Жирiвська   з  Бариша - переможниця  обласного  конкурсу. «Нова доба» уже писала про нашу талановиту землячку з Бариша Зоряну Жирiвську, яка минулого року була призером Всеукраїнського конкурсу з перукарства.

Операцiя «Первоцвіт». З першими весняними днями  у Бучачi з’являються торговцiiтами: пiдснiжником бiлоснiжним, крокусом (шафраном) Гейфеля, цибулею ведмежою (черемшою) та iншими рiдкiсними рослинами. Для збереження ранньоквiтучих видiв рослин в областi розпочато операцiю «Первоцвiт-2009», первоцв

Чи  отримали  Костільники  великі  гроші  із  бюджету? Дорога редакцiє! Звертаються до вас жителi села Костiльники. Кажуть, що наша сiльська рада за 2008 рiк отримала велику суму грошей iз районного чи обласного бюджету. Нам вiдповiдають, що це брехня, що нiяких грошей не було. Тому ми вирiшили просити вас дати нам вiдповiдь через газету «Нова доба». Хочемо знати, правда це чи нi.

Чому  акцiонерам   ВАТ  «Перспектива 1»  потрiбно  платити  ПДВ? У регiональне вiддiлення ФДМУ у Тернопiльськiй областi пiд час проведення «прямої телефонної лiнiї» (27 лютого 2009 року) зверну-лося 20 представникiв громадськостi, засобiв масової iнформацiї, пiд-приємцiв з питаннями щодо переукладання договорiв оренди, викорис-тання приватизацiйних майнових сертифiкатiв, продажу пакетiв  акцiй та ін. Зателефонувало кiлька працiвникiв, пенсiонерiв ВАТ «Перспектива 1», що знаходиться у Бучацькому районi, стурбованих необхiднiстю сплачувати податок на додану вартiсть (ПДВ) при безоплатному отриманнi акцiй. На питання, яке хвилює, як стало зрозумiло, бiльшiсть акцiонерiв ВАТ «Перспектива 1», вiдповiдає перший заступник начальника вiддiлення Ольга Процкiв.

Добровiльне  декларування доходiв  -  європейська  риса. Обов’язкове подання декларацiї передбачене для громадян, якi отримували протягом 2008 року доходи за кордоном або з-за кордону, вiд здiйснення операцiй з iнвестицiйними активами (продаж цiнних паперiв, корпоративних прав та iнше), вiд надання майна в оренду фiзичним особам, вiд фiзичних осiб, якi не є суб’єктами пiдприємницької дiяльностi, доходи у виглядi спадщини чи подарункiв та iншi доходи, з яких протягом 2008 року податок не утримувався.

У  клубі  бучацьких  шахістів. Триває класифiкацiйний турнiр серед кращих шахiстiв району, який проводиться у два етапи. Пiсля першого етапу, що проходив у минулi вихiднi, лiдирує лiкар-терапевт Лук’ян Курцеба. На другому мiсцi - вчитель колегiуму iм. св. Йосафата Богдан Сушириба, на третьому - банкiвський працiвник Микола Дулик.

*   *   *

Завершились районнi змагання з шахiв на приз «Бiла тура» серед учнiв ЗОШ I-II ст. Перше мiсце здобула команда Пишкiвської школи, друге - школярi iз Звенигорода, третє - iз Возилова.

І  знову  злощасне  замикання. 28 лютого о 16 год. 26 хв. в с. Набережна виникла пожежа в житловому будинку. Вогнем знищено  покрiвлю та  перекриття над кiмнатами на площi 22 кв. м, вiкна, мiжкiмнатнi та вхiднi дверi, речi домашнього вжитку, пошкоджено стiни у кiмнатах. Причина пожежi - коротке замикання електромережi. Збитки становлять орiєнтовно 30000 грн. Пожежу було лiквiдовано силами мiсцевого населення до прибуття чергового пiдроздiлу. На мiсцi пожежi працювали органи дiзнання Бучацького РВ ГУМНС.

Щира молитва у Зарваниці. У Бучацькiй ЗОШ I-III ст. №2  вже стало доброю традицiєю пiд час Рiздвяних свят вiдвiдувати святi мiсця. Учнi 3-А класу вдруге, за час їхнього навчання в школi, разом iз класоводом Лесею Зiновiївною Токарик та вчителькою християнської етики Свiтланою Богданiвною Крижанiвською їздили до Зарваницi, щоб вклонитися Чудотворній  Iконі.

Не мусор - а смiття, не носки - а шкарпетки... В Українi було багато окупантiв, якi ставили собi за мету знищити українську нацiю, культуру, мову. 174 рази зайди в рiзнi перiоди забороняли серед українцiв рiдне слово, садили за це в тюрми, але нацiя не скорилась, вижила i зберегла свої традицiї. Та окупацiя не минула безслiдно, у спадок нам залишились чужинська мова, безкультур’я, лихослiв’я, якi i зараз у вжитку серед манкуртiв, духовно збiднiлих людей.

Коли,  скiльки  i  чого  маємо  їсти,  аби  бути  здоровими.  Фахiвцi стверджують, що здоров’я людини на 70 вiдсоткiв залежить вiд способу її життя. I найважливiшим чинником є харчування. Коли, скiльки, чого i як маємо споживати, аби бути здоровими, запитуємо у районного гастроентеролога, дiєтолога А. О. ВОЙНАРОВСЬКОЇ.

Жах!  Я  -  копiя  своєї  матерi. У нашiй сiм’ї у всьому була права мама. I так усе життя

Квіти  для перехожих. Шановна редакцiє! Звертаюся в газету вперше, хоча передплачую її давно. Дякую за цiкаве i змiстовне видання. А написати хочу про приємну несподiванку.

Женитися  він  не  захотів,  але  аборт  я  не  зробила і з  міської дівчини стала сільською господинею

Замiжня i... самотня. Допоможiть, будь ласка, розв’язати проблему. Рiк тому ми з чоловiком узаконили стосунки. До цього три роки жили в цивiльному шлюбi. Все було супер! Але пiсля весiлля життя змiнилося. Чоловiк з ранку до ночi на роботi, приходить додому, падає у лiжко i засинає. Зранку швиденько снiдає й тiльки говорить про кризу, збитки, економiю коштiв... Вiн навiть не помiчає моєї нової зачiски, не звертає уваги на ремонт у квартирi! А секс у нас буває тiльки у вихiднi, уявiть собi! Невже всi молодята ТАК живуть?

Календар  матчів  команд  Прем’єр-ліги  України .

Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба»

ПРОДАЮ ВАЗ-2107, 1995 р. в., бежевий колiр, газова установка. Тел.: 8-097-8023194.

ПРОДАЮ ВАЗ-21099, 2005 р.в., колiр - зелений металiк, пробiг - 32 тис., сигналiзацiя, бортовий комп’ютер, магнiтола, антикорозійна обробка. Тел.: 8-097-8023194.

ПРОДАЮ примiщення поблизу центру в м. Бучачі. Тел.: 8-067-2854350.

СКОРОДИНСЬКИЙ  ЦЕГЕЛЬНИЙ  ЗАВОД  ЧОРТКІВСЬКОГО  РАЙОНУ відпускає  цеглу  ліцензовану  та  сертифіковану  М-100. Можлива доставка власним автотранспортом.Довідки телефонами 8 (03552) 5-21-89, 5-21-66.

Київські  ціни 11 березня (середа) з 9.00 до 15.00 КУПУЄМО ВОЛОССЯ  вiд 30 см, сиве від 42 см.  Стрижка безкоштовна. Адреса: м. Бучач, будинок побуту, чоловiчий зал перукарнi.