Анонс газети « НОВА ДОБА » за 13 березня 2009 р.

Бучацьке  село  напередоднi  весни. * Чи  у  бучацьких  відділеннях  банків  дають  сьогодні  кредити  та  віддають  вкладникам  депозити? * 2 березня християни схiдного обряду увiйшли в час Великого посту. * «Ціни  підняли, а воду постачають з перебоями». * «Адміністрація ПТУ пропонує непосильні тарифи».* Скасування  виборів  у  Тернополі  –  нова  виборча  технологія? * Студенти Бучацького коледжу - чемпiони обласних змагань * Про  районний  бюджет  на  2009  рік.* Пожежа у Бiлявинцях. * Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба» *

 

 

Бучацьке  село  напередоднi  весни. З дня на день весна покличе хлiборобiв у поле. А яка зараз ситуацiя з кредитуванням сiльгоспвиробникiв? Чи видiлятиме держава аграрiям дотацiї? Чи забезпеченi господарства району насiнням, добривами, нафтопродуктами i за рахунок яких ресурсiв засiватимуть поле? Про це минулого тижня розмовляли в редакцiї газети начальник управлiння агропромислового розвитку райдержадмiнiстрацiї С. М. Кушнiрчук, виконавчий директор ПАП «Зелена» В. М. Савка, директор ТзОВ «Бучачагрохлiбпром» I. В. Карачка та керiвник ФГ «Степок» В. О. Слоньовський.

Чи  у  бучацьких  відділеннях  банків  дають  сьогодні  кредити  та  віддають  вкладникам  депозити? Якщо довірити банкірам свої «кровні», тобто оформити депо-зит на найближчі 3, 6 місяців, або й на рік,  а не тримати гроші під матрацом або в панчосі, то на депозитних відсотках можна непогано «заробити». Але тепер, в умовах кризи, ті, хто тримав гроші під матрацом, хоча б можуть ними скористатися у будь-який момент, а вкладники багатьох банків опинились у скрутній ситуацій.

Час  покаяння  i  утримання  вiд  зла. 2 березня християни схiдного обряду увiйшли в час Великого посту. Це особливий перiод, призначений Церквою, аби люди очистилися вiд своїх грiхiв, духовно оновилися i пiдготувалися до гiдного святкування Воскресiння Христового. Про те, як правильно дотримуватися посту, розмовляємо iз настоятелем церкви Преподобної Параскеви у с. Трибухiвцi отцем Василем Чверенчуком.

Чому  перестала  iснувати Карпатська  Україна. Проблема Карпатської України восени 1938 року стала однiєю з провiдних у європейськiй полiтицi. Крiм Нiмеччини, свою зацiкавленiсть у подальшiй її долi демонстрували Угорщина та Польща. Особливо активною була Угорщина, яка домагалася вiдокремлення чехословацької територiї, заселеної угорцями, i надання словакам та захiдним українцям права на самовизначення. Польща пiдтримувала угорськi загарбницькi плани, сподiваючись на те, що коли буде встановлено спiльний угорсько-польський кордон у Карпа-тах, то вона матиме змогу створити державу мiж Балтiйським i Чорним морями, щоб протидiяти Нiмеччинi та СРСР.

Головного  командира  УПА увiковiчили. на  Чорткiвщинi. У Заболотiвцi Чорткiвського району вiдкрито пам’ятник головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.

«Ціни  підняли, а воду постачають з перебоями».  Шановна редакцiє! Звертаємося до вас з надзвичайно болючим питанням, що сто-сується усiх жителiв мiста Бучача. Мiськрада прийняла рiшення пiдняти з початку цього року цiну на водопостачання. А тим часом вода надходить до квартир з великими  перебоями. Буває, що нема i по два днi. Виключають її з 14.00 до 18.00 i з 24.00 до 6 год. ранку. А у багатоповерхових будинках ще гiрша проблема…

«Адміністрація ПТУ пропонує непосильні тарифи». Шановна редакцiє! Просимо надру-кувати нашу заяву директору професiйно-технiчного училища №26 п. В. Бугаєнку та мiському головi п. О. Оверку.  Протягом багатьох рокiв ми разом з сiм’ями проживаємо в гуртожитку, що знаходиться на вул. Мiцкевича, 31 в м. Бучачi i належить ПТУ №26. До цього часу ми вносили плату за проживання в гуртожитку, опалення та за користування електроенергiєю, водопостачанням та водовiдведенням в помiрних розмiрах…

Скасування  виборів  у  Тернополі  –  нова  виборча  технологія?

Студенти Бучацького коледжу - чемпiони обласних змагань

Обласна рада ФСТ «Колос» провела студентський спортивний фестиваль.

Володимиру  IвасюковI  виповнилось  би  60. — Як бачу десь знімки з фільму ”Червона рута” чи з передачі ”Алло, ми шукаємо таланти”, яку 1972-го знімали в Чернівцях, то зразу знаю, що то мої. Я ж тоді один мав дозвіл на зйомку, 12 плівок відзняв. Але вони розійшлися по газетах і журналах, ніхто автора й не вказує. Є пісні народні, а це фото народні, — усміхається редактор Чортківського районного радіо Роман Островський. У 1970-х він працював на Чернівецькому державному радіо.

Що можна купити на 100 доларів у різних країнах світу. Українські журналісти провели «доларове дослідження»: в різних країнах світу  витрачали одну і ту ж суму - 100 доларів.  Купували там одне й те саме (стандартний набір продуктів на тиждень, витрати на транспорт і зв’язок, плюс - відпочинок), зумисно не роблячи цього в Україні, кожен, хто тут живе, і без експериментів знає, що може купити за приблизно 850 гривень. З одного боку, враховуючи нинішній курс долара в Україні,  на «сотню» можна доволі непогано скупитися навіть попри зростання цін. Та є й інший бік медалі. Отже, що таке «100 доларів» в Росії, Німеччині та Сполучених Штатах?

Про  районний  бюджет  на  2009  рік.

Пообiцяла  стати  дружиною, взяла  грошi  i...  втекла.  «Шукаю жiнку для створення сiм’ї...» Зазвичай такими словами починаються оголошення, в яких чоловiки висловлюють сподiвання на зустрiч з доброю, щирою жiнкою, гарною господинею. Мав таку надiю й житель одного iз сiл нашого району (назвемо його Василем), коли писав в обласну газету. У свої майже 50 був самотнiм, не мiг похизуватися добрим здоров’ям та ще й доглядав стареньку хвору матiр. Словом, дружина-помiчниця була дуже потрiбна. Утiм, якби чоловiк знав, чим завершиться його знайомство, то, напевне, й на порiг не пустив би ту Ольгу…

Пожежа у Бiлявинцях. 2 березня о 17 год. 50 хв. виникла пожежа в господарськiй будiвлi у с. Бiлявинцi.  Вогнем знищено 1,5 куб. м дощок, 30 листiв шиферу, 2,5 тонни сiна та пошкоджено стiни, вiкна i покрiвлю господарської будiвлi. Пожежа сталася через дитячi пустощi з вогнем. Збитки  орiєнтовно становлять 8000 грн. Боровся з вогняною стихiєю черговий караул СДПЧ-9 м. Бучача.  Доводимо до вiдома громадян, що в пожежну частину можна дзвонити i з мобiльного телефону за безкоштовним номером «101» для абонентiв «Дiджус» та «Київстар». Також за таким номером можна дзвонити iз стацiонарного телефону.

Михайло Задорнов: «Коли десять дрінків замало…»

Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба»

Кафе «Левекс» запрошує на постiйну роботу кухаря, пiдсобника кухаря. Тел.: 2-61-71, 8-098-9291499.

Пiд замовлення реалiзовуються запчастини до автомобiлiв Ланос, Авео та всiх iнших iномарок. У продажi є новi шкiрянi меблi. Тел.: 8-067-2703621.

ЗАПРОШУЄМО до дольової участі у будiвництвi багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Бучач, вул. Лiсова. Офiснi примiщення. Тел.: 8-067-2664106.

ПРОДАЮ дiючий прибутковий  бiзнес: колиба «Українська нiч» в обмiн на житло плюс доплата. Дзвонiть: 8-097-2461209.

ПРОДАЮ

житловий  будинок. в Бучачі на вул. Гишки. Ціна договірна. Тел.: 2-60-52, 8-096-9916689.

ПРОДАЮ примiщення поблизу центру в м. Бучачі. Тел.: 8-067-2854350.

Пишківський цегельний завод реалізовує  сертифіковану цеглу марки 100 Тел.: 2-99-75, 4-46-66, 8-050-3776311, 8-067-3687004.

ЗАГУБЛЕНО закордонний паспорт i техпаспорт на прiзвище Бойко Iван Михайлович. Прохання повернути за винагороду. Тел.: 2-23-90.

ПРОДАЮ нову весiльну сукню. Розмiр 46. Цiна договiрна. Тел.: 8-098-9258515.

ПРОДАЮ дерев’янi колеса до воза. Цiна договiрна. Тел. 8-098-9258515.

ПРОДАЮ приватизовану земельну дiлянку (0,09 га) в с. Пiдзамочок, бiля старого автовокзалу. Тел.: 4-48-24, 8-097-0185964.

ПРОДАЮ земельну дiлянку пiд забудову площею 0,06 га в районi мiського парку. Є проект на будiвництво житлового будинку, дiлянка приватизо-вана. Тел.: 8-098-4677093.

З 12 по 21 березня  ярмарок-розпродаж у  м.  Бучачі  на  вул.  Галицькій,  42а  - у  примiщеннi  кiнотеатру  iм.  Довженка  Великий вибiр якiсних товарiв за доступними цiнами. Працюємо з 8 до 19 год. Ласкаво просимо!