Анонс газети на 14.03.08

  • Нове взуття із відклеєною підошвою. Новий старий холодильник, або чи обізнані ви із законом про захист прав споживачів?
    Чи то спадок радянських часiв, чи вже наша ментальнiсть, але неякiсний товар, обважування, обраховування, неввiчлива поведiнка при обслуговуваннi у рiзних закладах i установах, неналежна якiсть надання тих чи iнших послуг i далi є звичним явищем. Чому ж нас обдурюють i зневажають? Бо, зазвичай, не знаємо своїх прав, не вмiємо, а часто навiть i не хочемо їх захистити, не знаємо куди i з чим звернутися.

  • Головне - не сваритися, чи, як кажуть у народі, не «їсти» одне одного
    10 березня для всiх православних та католикiв схiдного обряду розпочався найголовнiший церковний пiст - Великоднiй. Чим вiн вiдрiзняється вiд iнших? Як правильно постити i поводитися у цi днi, якi передують Свiтлому Воскресiнню Христовому? Про це ми розпитували в митрофорного протоiєрея Петранастояте-ля храму св. Володимира м. Бучача. Терещука,

  • ЗЕМЛЯ, ЩО ЩЕДРА НА ВРОЖАЙ
    Нещодавно в Україні почали видавати державні акти на право володіння колись забраними земельними ділянками. Селяни тільки зітхають - тепер до такої кількості землі нема ні сил, ні техніки, от вона з роками заросла бур’янами і чагарниками. Проте, здава-лось, вже безнадійна справа зрушила з місця. У 2005 році на ринку України з’явився „Лендком”. Засвідчивши свої серйозні наміри і багаторічний досвід в агропромисловому комплексі, „Лендком” і місцева влада розпочали безпрецедентний проект у сільському господарстві. Наш співрозмовник, генеральний директор „Лендком” Річард Спінкс пригадує, з якою недовірою поставились селяни до приходу на українські землі іноземного інвестора, а згодом оцінили переваги.

  • Кобзар крокує по планетi
    9 березня бучачани вiдзначили 194-у рiчницю від дня народження генiального українського поета Тараса Григорович Шевченка.

  • Маємо шанс отримати грошi на розвиток туризму
    Цьогорiч Бучаччина разом iз Бережанським, Кременецьким i Гусятинським районами братиме участь у Всеукраїнському конкурсi проектiв та програм мiсцевого самоврядування. Для визначення актуальних проблем нашого краю та тематики проектiв минулого тижня на зустрiч iз керiвництвом району прибули представник Українського iнституту пiдприємництва (УIП), член експертної комiсiї Фонду сприяння розвитку мiсцевого самоврядування при Президентовi України Олександр Орленко з помiчниками. З 2001 року п. Орленко займається розробкою та реалiзацiєю в Українi проектiв, що забезпечують вiдродження нашої держави. Вони стосуються пiдвищення прибутковостi i конкурентоспроможностi пiдприємств, сталого розвитку депресивних територiй в межах району, мiсцевого самоврядування, малих мiст, професiйної пiдготовки та кар’єрного росту молодi, полiпшення екологiї, туризму.

  • Героїчний приклад генерала Шухевича
    Другого березня у м. Бучачi в церквi св. Миколая вiдбулася панахида за упокiй раба Божого Романа Шухевича i всiх, хто вiддав життя за волю України. А п’ятого березня захiд iз вшанування пам’ятi генерала Шухевича провели Тернопiльська громадська органiзацiя «Патрiот України - Галицькi сотнi» пiд керiвництвом Назара Яворiвського i Бучацька органiзацiя «Патрiот України».

  • Герої не вмирають...
    «Герої не вмирають» - таку назву має вже третя книга Орести Синенької, презентацiя якої нещодавно вiдбулася у примiщеннi районної бiблiотеки.

  • Про районний бюджет на 2008 рік

  • Інформує державна податкова служба
    Добровiльне декларування доходiв - європейська риса

  •  Подільський «Шанхай»
    Щодня до Хмельницького, на один із найбільших в Україні речових ринків, приїжджають тисячі людей.