Сакура в Бучачі

Багато міст діляться радістю, адже в них розцвіла сакура. Доки ботанічні сади, парки зачинені, весняне дерево буяє без людської уваги. Та помилуватись ним все ж таки можна. Де саме? В нас, в Бучачі. 

Для людей — це місце надзвичайної енергетики. Минулі роки всі поспішали зробити світлину на фоні дерева. Сьогодні ж є можливість відчути весну у спокої , бо  цю сакуру відвідувати не заборонено. Адже знаходиться вона на відкритій місцевості.  У Японії ці дерева — національний символ. Для нас ж досі екзотика. Біологи кажуть, що серед двох сотень сортів сакури Україні притаманні лише морозостійкі. Та ціну вони мають недешеву. Одна особина дерева коштує тисячі гривень. По-перше, це дуже недешеве задоволення — бачити сакуру. Заради фото в інстаграм ми будемо робити усе: підійти, нахилити, там якось відірвати, щось собі взяти на пам'ять. Три роки тому в Україні висадили понад 2 тисячі дерев. Фахівці кажуть, що прижитись сакурі на нашій землі — справа не з легких. Тож як ростиме дерево надалі — залежить від людей. 

А  побачити чи зробити світлину біля дерева можна біля Бучацького агроколеджу. Приємних вражень, поспішайте до екзотики і тримайте дистанцію.

P.S.  Як стаєте до зйомки, не забудьте зняти маску ))))