Святкування 120 - річниці Йосефа Агнона.

У четвер 17 липня у Бучачі відбулися урочистості знагоди 120-ої річниці від дня народження Йосефа Агнона. Розпочалося дійство з відкриття меморіальної дошки та барельєфу письменника Агнона на однойменній вулиці за участю заступника голови Бучацької РДА з гуманітарних питань Євгена Роя, міського голови Омеляна Оверка,  заступника голови обласної організації філателістів Юрія Ковальова та громадськості району.

З вітальним словом до присутніх звернулися Омелян Оверко, Євген Рій та жителька будинку, на якому встановлено меморіальну дошку, Ніна Оленяк. Мер Бучача подякував за допомогу в облаштуванні барельєфу, вулиці та будинку директору мальтозного заводу п. Губському, керуючому Бучацькою філією «Ощадбанку» Віталію Фреяку, приватним підприємцям Івану Винниченку та Степану Яструбському, особливі слова подяки лунали на адресу скульптора барельєфу Романа Вільгушинського. Опіслля присутніх було запрошено на науково-практичну конференцію і літературну годину, що проходили у Бучацькій районній бібліотеці.
Долучилося до святкування ювілею нобелівського лауреата і підприємство «Укрпошта». Спеціально до цієї дати було випущено в обіг конверти та штемпель «Шмуель Йосеф Агнон. 1888-1970». Почесне право погасити конверти та поставити автографи на згадку, яке відбувалося у центральному відділенні Бучацього центру поштого зв’зку, було надано Омеляну Оверку, Юрію Ковальову, директору Бучацької районної  бібліотеки Лесі Машталір та рабину  Тернопільської єврейської релігійної громади Йосифу Волобуєву. За словами начальника Бучацького центру поштового зв’язку Зеновії Остапишин усі листи  у цей день будуть позначені пам’ятним штемпелем, а урочито погашенні конверти напралені у музеї для зберігання.
У святкуванні також взяли участь директор Тернопільського краєзнавчого музею Степан Костюк та краєзнавчий магістр державного управління Володимир Ханас.  Учасники свята мали змогу відвідати виставку у районному краєзнавчому музеї.