На Бучаччині знешкодили небезпечну знахідку

На Бучаччині знешкодили небезпечну знахідку19 вересня 2017 року о 21:00 до працівників ДСНС надійшло повідомлення про небезпечну знахідку в Бучацькому районі, де в лісосмузі поблизу с. Доброполе місцевим жителем виявлено артилерійський снаряд, калібром 152 мм, часів Другої світової війни.

На виклик, для детального обстеження прилеглої до місця знахідки території, було направлено фахівців групи піротехнічних робіт. Всі виявлені вибухонебезпечні предмети будуть вилучені та знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого підриву.

Загалом, з початку 2017 року, на Тернопільщині зареєстровано 159 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. При цьому фахівцями-піротехніками піднято на поверхню землі 1003 боєприпаси, часів минулих воєн.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

ДСНС