Американка організовує очистку р. Стрипа

Американка організовує очистку р. СтрипаВ Бучачі волонтерка Корпусу миру з Каліфорнії організовує прибирання річки Стрипи. Мешканці Бучача взяли участь у проекті Зелена Угода, протягом місяця зобов'язуючись піднімати хоча б одну крихту сміття, щоб зробити місто чистішим.

Чищення річки Стрипи відбудеться цієї суботи, 29липня, в Бучачі. Початок о 12 годині в центральному парку міста.

Волонтерка Кароліна Кауфман спілкується українською, розповіла, що це лише початок.

– Я вірю що Стрипа – це кров в Бучачі. Коли річка брудна — значить все місто брудне. Ми залежимо від Стрипи, бо де вода, там життя. Я зараз пишу грант на отримання коштів на нові смітники та місця для паління. За те, що реалізуємо, має бути відповідальність як у нас, так і в жителів Бучача, — каже Кароліна.

Усіх мешканців міста запрошують долучатися до чищення Стрипи від сміття.

– Тепер настала черга більш глобального перетворення міста! Уже цих вихідних Ти зможеш зробити своє місто кращим! – пишуть у Фейсбуці.

Варто зазначити, чищення Стрипи відбуватиметься напередодні Дня міста. В неділю Бучачу 756 років. Недільний день буде багатий на події, музику та враження. У святковій програмі передбачено і шаховий турнір, і духову музику, виступи народних артистів, аматорських колективів та багато іншого. Молодь матиме змогу відпочити ввечері у міському сквері, де гратимуть три гурти: “Кран”, “Ефект пам’яті” та “Медовий полин”.

Наталя Колодій
doba.te.ua